Lixerum | Hyra på Lixerum
230
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-230,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,menu-animation-line-through,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Bo Granne med Skog och Sjö

Alldeles i skogskanten vid sjön Linden i Småland ligger gården Lixerum. Här har familjen Emanuelsson levt och verkat sedan 1890. Huvudhuset som hyrs ut idag har kvar detaljerna och stämningen från livet på landet förr. Men för att lantlivet ska bli så gott som möjligt för den moderna familjen, samsas en elektrisk spis bredvid vedspisen i köket och här finns även diskmaskin och mikrovågsugn. Med varsamhet och smak har huset renoverats och hyrs nu ut året om till den som vill njuta av småländsk ro och natur.

Huset har åtta bäddar i fyra sovrum och vid matbordet i köket kan åtta personer äta samtidigt. I stora salen går det också bra att samlas vid måltiderna och under kristallkronan kan tio personer sitta. Här finns även piano och en kakelugn, minsann!

Huset ligger avskilt från gårdens andra hus där värdfamiljen bor. Med en kort barfotatur genom ängshagen kommer man till sjön där bryggan guppar välkomnande. Här kan dagarna fördrivas med bad och plask. I sanden, vid strandkanten, finns båt och två kajaker.  Med dem kan man göra spännande utflykter till öarna som ligger en bit bort i sjön. Abborrarna nappar villigt under ytan och ibland kan även gäddor och mörtar fångas av ivriga fiskare.

Följer man grusvägen utmed ängarna kommer strax skogen med sin mjuka mossa och blåbärsris. Här är vilsamt att vandra och har man ögonen med sig kan det dyka upp kantareller.

ÅRSTIDER

Här finns möjlighet att uppleva vår,sommar, höst och vinter. Sommaren är fantastisk med bad och skön miljö. En del njuter av snön och aktiviteter som följer med den.

Du har närhet till mindre slalombackar som passar barn och nybörjare men även den som inte är så vältränad och behöver mjuka upp lederna något, efter stillasittande jobb och stressig tillvaro.Slalombackar finns inom 2-5 mils radie. Det är 7 mil till den stora Kisabacken.

De flesta vintrar fryser även sjön utanför dörren på Lixerum. Då kan man ägna sig åt skridskor eller bara ta en promenad på sjön.

Kanske är det någon som vill åka på tur och då finns åkrarna där som ligger å väntar på att bli uppspårade. Det är också möjligt att fiska så här års. Eller bara ta en åktur i pulkabacken.

Hösten är tid för återhämtning och promenader i skog och mark. Middagar med familj och vänner.

Och när våren kommer är det dags för vårskriet. AAAHHHAA!! Snart öppnar Astrid Lindgrens värld. Solen börjar värma och det lockar att ta en båttur även om man inte kan bada. Några lyckas faktiskt med ett dopp redan i april, maj. Men njja,tveksamt.

BOKA - Airbnb